Universum-veteran går till HR-startupen Careereye

Universum-veteran går till HR-startupen Careereye

Jobb- och karriärtjänsten Careereye fortsätter att expandera. Nu startar bolaget ett nytt affärsområde och rekryterar employer branding-profilen Linda Hugod från Universum.

Omdömessajten Careereye har på kort tid blivit en viktig spelare på arbetsmarknaden. Nu tar bolaget ytterligare kliv framåt genom att rekrytera Linda Hugod och starta ett nytt affärsområde.

Careereyes vd, Johan Kadar, berättar att bolaget går stärkt ur 2016 och att anledningen till att man väljer att starta ett nytt affärsområde är att man ser att det finns mycket mer att göra på marknaden.

”Vi ser att det finns stora möjligheter att serva våra kunder ännu mer i takt med att rekryterings- och jobbmarknaden digitaliseras. Därför startar vi nu ’Careereye Services’, ett affärsområde som kommer att stötta vår huvudaffär med andra relevanta produkter och tjänster”, berättar Johan Kadar.

Exakt vilka nya produkter och tjänster som kommer att ingå i Careereye Services vill bolaget inte avslöja i nuläget, men Johan Kadar betonar att utgångspunkten kommer att vara Careereyes kärna – transparens, employer branding (arbetsgivarvarumärke) och digital talangkommunikation på riktigt – inifrån och ut.

Det är idag svårt att attrahera, rekrytera och behålla talanger. Det gör att intresset för hur man som företag kan jobba med employer branding växer markant. Careereyes värvning av Linda Hugod är ett steg i att möta den efterfrågan genom att ytterligare höja sin strategiska kompetens inom området.

Linda Hugod kommer från det globala employer branding-företaget Universum. Där har hon under 15 år haft en rad olika roller. Bland annat hade hon en avgörande roll i att bygga upp det globala eLearningbolaget ”Employer Branding Academy”, som på två år har certifierat cirka 600 personer runt om i världen.

”Linda Hugod är en veteran inom employer branding med ett stort nätverk och mycket kunskap och idéer. Att få in en så erfaren person är ett viktigt steg i vår expansion och Linda är helt klart en nyckelvärvning för oss”, säger Johan Kadar.

Linda Hugod berättar att hon är imponerad av vad Careereye har lyckats göra på kort tid och att tjänsten har massor med potential att bygga vidare på.

”Jag tror på transparens och öppenhet. Den transparens som Careereye är med och skapar kommer att driva viktigt internt arbete på arbetsplatser både i Sverige och internationellt”, säger Linda Hugod och fortsätter: ”Människor litar i allt högre grad mer på personer än på varumärken. Därför fyller Careereye en viktig plats och det känns väldigt roligt att nu få vara med och bidra till bolagets utveckling”, avslutar Linda Hugod.

Careereye Online Group har bland annat investmentbolaget Spiltan och kommunikationsproffset Lottie Knutson som delägare. Bland bolagets kunder finns idag CGI, Electrolux, Svenska Spel, PwC, TNG, Kappahl, Poolia, Preem, Uniflex och många fler.

För mer information: 
Johan Kadar, vd Careereye Online Group AB, 070-887 52 32, johan.kadar@careereye.se eller
Tommie Cau, vice vd och kommunikationschef Careereye Online Group AB, tommie.cau@careereye.se , 0702607093.

Careereye Online Group AB erbjuder en transparent omdömessajt för jobb- och karriär för att underlätta valet av nästa arbetsgivare. Careereye erbjuder arbetsgivare möjligheten att stärka och marknadsföra sitt Employer Brand och attrahera rätt kandidater. Careereye har huvudkontor i Stockholm och dotterbolag i Tyskland med kontor i Berlin.