Ny digital tjänst ger anställda mer makt på företag

Transparens och öppenhet ligger i tiden, men när det gäller tal om löner och arbetssituation tycks tiden ha stått stilla. Det vill den nya karriärtjänsten Careereye.se ändra på.

Careereye.se är en svensk karriärstjänst som förnyar marknaden för jobbsök och rekrytering i Sverige. Precis som turister kan betygsätta hotell och restauranger på Tripadvisor kan anställda och tidigare anställda nu betygsätta arbetsplatser. Anonymt kan man betygsätta sina arbetsgivare, dela med sig och ta del av lönenivåer och ge omdöme om sina chefer.

– Det är märkligt att man 2015 kan betygsätta allt från sushirestauranger till din nyinköpta bandsåg, men när det kommer till din arbetsplats så finns inte mycket information att hitta, säger Johan Kadar, vd på Careereye.

Experter är eniga om att transparens om lön och arbetsvardag gynnar alla, utom möjligen arbetsgivaren. Anställda får större möjlighet att få en skälig lön och arbetssökande får en mer riktig och opolerad bild av sina potentiella nya arbetsgivare.

En undersökning* från Unionen visar att endast 16 procent talar öppet om löner på sin arbetsplats och arbetssökande på jakt efter information om arbetsgivare är hänvisade till Google, egna kontakter eller företagens egna tillrättalagda karriärsajter.

– I grunden borde det vara en självklar handling mot alla arbetssökare att dela med sig av lönesiffror och vad man tycker om sin arbetsplats och tillsammans kan vi hjälpas åt att demokratisera valet av arbetsgivare. Med Careereye fyller vi ett tomrum som idag finns på den svenska marknaden och skapar en kunskapsbank och lägesrapport om hur det är at arbeta på olika svenska företag, säger Johan Kadar, vd på Careereye.se.

Tjänsten Careereye.se är gratis för vanliga användare och finns som betalversion för företag med en mängd funktioner. Testa själv på Careereye.se.

För mer information kontakta:

Johan Kadar, vd på Careereye.se
E-post: johan.kadar@sprinterline.se
Mobil: 070-887 52 32

* Källa: Tidningen Kollega